Samen
Gezamenlijke noordelijke agenda

Gezamenlijke noordelijke agenda

In Noord-Nederland weten we het al lang. Samen zijn we krachtig, hebben we heel wat in ons mars, zijn we trots, maar ook bescheiden. We schreeuwen niet, maar doen.

Bestaat er één Noord-Nederland? Ja. Dat zie je aan alle verbanden, clubs, verenigingen, netwerken en organisaties die er zijn. In Noord-Nederland voelen we ons verbonden en werken we als vanzelfsprekend met elkaar samen. Dat doen we niet zomaar. We weten hoe sterk we ervan worden, zonder dat we het van de daken schreeuwen.

Omdat het onderlinge vertrouwen hoog is, en de relatieve afstand klein, is er in Noord-Nederland op allerlei terreinen sprake van een prachtig synergie-effect. Specialisten in watertechnologie werken samen met de voedingsindustrie, AI-bedrijven slaan de handen ineen met vertegenwoordigers van de energiesector. De maakindustrie en medisch technologen weten elkaar als vanzelf te vinden. Om maar eens wat voorbeelden te noemen.

Trots

Dat het betrekkelijk eenvoudig is om elkaar te vinden, heeft veel te maken met de gezamenlijke trots. Die zit diep en heeft onder meer tot gevolg dat gezamenlijk werken aan unieke projecten logisch is. Talloze ondernemers in Noord-Nederland scoren hoog als het gaat om de innovatiekracht. Gezamenlijk bestormen ze de innovatieladder des te meer.

In verschillende sectoren wordt fors geïnvesteerd, om zo Noord-Nederland klaar te maken voor de toekomst. De gezamenlijke investeringsagenda is klaar voor nieuwe initiatieven, innovaties en ontwikkelingen. Zodat Noord-Nederland nóg krachtiger, nog innovatiever en nog trotser kan worden.